РФ збільшила на 7 тисяч кількість військових на кордоні з Україною – ЗМІ

Читать на русском
США повідомили, що Росія збільшила кількість військових біля кордонів України на 7 тисяч, незважаючи на заяви Кремля про відведення військ.
Слово і діло

Сполучені Штати повідомили, що Росія збільшила кількість військових біля кордонів України на 7 тисяч, незважаючи на заяви Кремля про відведення військ.

Як пише The Associated Press, з посиланням на чиновника Білого дому, також Росія помітно збільшила кількість хибних заяв, які Кремль може використати як привід для вторгнення.

Подкаст «Словом» за 17 лютого: про відведення Росією військ та «фінляндизацію» для УкраїниСлово і діло представляє щоденний подкаст Словом. Ми зібрали для вас головні факти та цифри попередньої доби, щоб можна було не тільки читати, а й слухати про важливе, не відволікаючись від щоденних справ.

Чиновник сказав, що ці заяви «включали повідомлення про безіменні могили мирних жителів, нібито вбитих українськими силами, про те, що США та Україна розробляють біологічну чи хімічну зброю, а також про те, що Захід посилає «підпільників», щоб убивати українців».

Хоча вторгнення Росії в Україну не відбулося, як побоювалися, Сполучені Штати та їхні союзники, але загроза є і на кону стоїть безпека та економічна стабільність Європи.

За західними оцінками, Росія зосередила понад 150 000 військовослужбовців на схід, північ і південь від України.

Нагадаємо, за даними української розвідки, немає жодних доказів того, що Росія відводить свої війська від кордонів України.

Раніше Міністерство оборони Росії опублікувало кадри, на яких видно, як танки, бойові машини піхоти та самохідні артилерійські установки залишають окупований Крим.

Також у Білорусі заявили, що після навчань військові та техніка покинуть республіку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: