Зеленський дав депутатам і бізнесменам добу на повернення до України

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський закликав депутатів та бізнесменів, які покинули Україну, повернутися до країни протягом 24 годин.
Володимир ЗеленськийФото Слово і діло

Президент України Володимир Зеленський закликав депутатів та бізнесменів, які покинули Україну, повернутися до країни протягом 24 годин.

Про це він заявив на брифінгу за підсумками зустрічі із канцлером Німеччини Олафом Шольцем у понеділок, 14 лютого.

Ризик вторгнення Росії: як Україна може використати ситуацію для покращення відносин зі СШАЗагроза вторгнення Росії може допомогти Україні поглибити двосторонню співпрацю зі США, особливо у сфері безпеки.

«Я хочу від себе попросити, щоб протягом 24 годин вони повернулися в країну. Вважаю, що вони мають повернутися, інакше нам потрібно всім як державі, як керівництву робити висновки», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що «залишаються надійні громадяни».

«Щодо політиків, дипломатів, бізнесменів... Думаю, що залишаються надійними, залишаються громадяни України... На цьому шляху важливо, хто з тобою», - заявив Зеленський.

На запитання журналістів, де його родина, президент відповів, що з ним, в Україні.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов сьогодні на спільному брифінгу з головою Ради Русланом Стефанчуком уточнив, що зараз за кордоном перебувають 23 народні депутати.

З яких саме фракцій Стефанчук не зміг сказати, закликавши дочекатись завтрашнього пленарного засідання.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський звернувся до українців на тлі можливої загрози вторгнення з боку Росії.

Сьогодні зі зверненням до українців виступила СБУ. Силовики закликали на тлі новин про напад Росії на Україну не сіяти паніку та не вірити фейкам.

Голова Нацполіції Ігор Клименко наказав з 14 по 19 лютого перевести весь особовий склад поліції на посилений режим роботи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: