Нагнітання паніки та поширення фейків: в СБУ звернулися до українців

Читать на русском
Нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та викривлення реального стану речей. Усе це в комплексі – нова хвиля гібридної війни, кажуть в СБУ.
Слово і діло

У СБУ заявили, що Україна зіткнулася з гібридною війною в інформаційному просторі. Громадян просять зберігати спокій та не піддаватися паніці.

«Україна зіткнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та викривленням реального стану речей. Усе це в комплексі – ніщо інше, як чергова потужна хвиля гібридної війни. Служба безпеки у межах своєї компетенції постійно аналізує різні сценарії розвитку подій – є чіткий план дій на кожен із них», - пояснили у пресслужбі відомства.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

За словами правоохоронців, мотиви інформаційного нагнітання – «посіяти тривогу в українському суспільстві, підірвати віру в здатність держави захистити своїх громадян, розхитати нашу єдність».

«Стабільність і спокій у нашій країні залежать не лише від влади, а й від зважених дій кожного українця. Всім нам варто зберігати спокій та холодний розум, не піддаватися на провокації. Ми всі повинні мислити критично і перевіряти будь-яку інформацію; керуватись даними офіційних джерел, а не анонімних; навчитися відрізняти правду від фейків», - радять силовики.

Нагадаємо, у Білому домі пояснили причину щоденних публікацій про можливі терміни початку війни.

Також в Офісі президента прокоментували інформацію про можливе вторгнення РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: