Які речі варто взяти з собою на війну: інструкція по збору «тривожної валізки»

Читать на русском
У будь-який момент кожного українця, який записався в територіальну оборону, або стоїть на військовому обліку, можуть прикликати на захист Батьківщини
Ілюстративне фотоАрмія Інформ

Нині загроза війни з Російською Федерацією нікуди не поділася. У будь-який момент кожного українця, який записався в територіальну оборону, або стоїть на військовому обліку, можуть закликати на захист Батьківщини. Звичайно, хочеться, щоб ситуація вирішилася дипломатичними шляхами. Але про всяк випадок, потрібно знати, що покласти з собою всередину «тривожної валізки», з якою, якщо що, доведеться їхати на службу.

Про це повідомляє «Сегодня».

Що варто взяти з собою:

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

  • Зручне міцне взуття. В армії видадуть армійські черевики, а можуть і не видати, або видати взуття незручне, або в поганому стані. Краще взяти свою. Варто також потурбуватися змінним взуттям для життя в казармі (тапочки гумові, наприклад).
  • Спідня білизна. Хоча армія повинна забезпечувати цим солдата, на практиці може трапитися інакше. Тому зайві пари шкарпеток і трусів не завадять.
  • Шапка і баф. Аналогічно про запас, тому що з одного боку армія повинна видати шапку, а з іншого... Ну, самі розумієте.
  • Дощовик. Знадобиться, щоб зберегти одяг сухий, коли на вулиці буде дощ або сніг.
  • Аптечка. Медикаменти в армії завжди в дефіциті. До того ж зазвичай медсанчастина обмежена в наборі ліків. Не завадить мати препарати, які необхідні особисто вам. Крім того, не забудьте про знебольне, препарати від отруєння і діареї, пластирі, бинти.
  • Кабель і зарядна повербанка. Стане в пригоді в ситуації, коли розрядиться телефон, оскільки на вулиці вже інформаційний вік і без телефону нікуди.
  • Засоби гігієни. Запасні рушник, мило для вмивання і прання, зубна паста і щітка - це необхідний мінімум.

Сили територіальної оборони: чим займатимуться і як туди потрапитиВ Україні формують Сили територіальної оборони. Вони виконуватимуть завдання поза зоною бойових дій, записатися можуть практично всі.

Список, звичайно, можна доповнити чимось своїм. Але вище наведено найнеобхідніший мінімум речей, які дозволять відчувати себе більш-менш комфортно в розташуванні частини або на укріплених позиціях.

Нагадаємо, 27 січня парламент вніс зміни до законодавства щодо національного спротиву та дозволив добровольчим формуванням тергромад використовувати, окрім мисливської, ще й табельну стрілецьку зброю.

В рамках розгортання системи територіальної оборони в Україні буде створено понад 150 батальйонів. За кожним бійцем-резервістом буде закріплено зброю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: