Загроза російського вторгнення: які країни закликали своїх громадян покинути Україну

Читать на русском

Президент США Джо Байден кілька днів тому закликав американців терміново залишити Україну через ризик вторгнення Росії, яке може статися буквально «будь-якої миті». Крім того, США вирішили евакуювати своє посольство з Києва. Інші країни, наслідуючи цей приклад, і на тлі дуже напруженої ситуації, одна за одною закликають своїх громадян виїхати з України. Докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

Понад 40 країн світу закликали своїх громадян терміново виїхати з України через високий ризик вторгнення Росії.
Які країни закликали громадян залишити УкраїнуСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Джо Байден кілька днів тому звернувся до американців із закликом терміново залишити територію України. «Ми маємо справу з однією з найбільших армій у світі. Це зовсім інша ситуація і все може швидко вийти за межі здорового глузду», – заявив президент США. Він зазначив, що у разі вторгнення Росії Америка не спрямовуватиме свої війська в Україну, щоб евакуювати громадян: «Це світова війна, коли американці та Росія починають стріляти одне в одного».

Утім, як розповіли у Держдепі, значна частина громадян США вирішила залишитися в Україні, незважаючи на рекомендації уряду.

Також США планують у найближчі два дні евакуювати посольство з Києва до Львова.

Деякі країни також почали евакуювати співробітників своїх посольств із української столиці, серед них – Австралія, Велика Британія, Японія, Ізраїль, Канада та інші.

Загалом понад 40 країн світу закликали своїх громадян залишити Україну через напружену ситуацію та ризик ескалації. Це більшість європейських країн, а також Австралія, Ірак, Йорданія, Канада, Кувейт, Марокко, Мексика, Нова Зеландія, Палестина, Саудівська Аравія, Японія, Сингапур.

Влада Південної Кореї взагалі заборонила своїм громадянам поїздки в Україну. Корейці, які вже перебувають в Україні, мають її негайно покинути.

Відносний спокій зберігають Словаччина та ОАЕ: країни закликали громадян лише утриматися від поїздок до України.

У Греції заявили, що не планують евакуювати дипломатів чи їхні сім'ї, і закликали громадян лише бути обережними у нашій країні. З аналогічною рекомендацією виступив і Китай.

Нагадаємо, посол Британії Мелінда Сіммонс та голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас залишаються в Україні та не планують евакуюватися.

Євросоюз не має наміру закривати свої дипломатичні представництва у Києві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: