Кулеба підтвердив, що Захід навідріз відмовився відключати Росію від SWIFT

Читать на русском
Міністр, з усім тим, закликав не шукати в його словах зраду, оскільки санкції залишаються серйозними, Україна в порівнянні з 2014 роком значно сильніше.
Дмитро КулебаФото ТСН

Західні країни навідріз відмовилися відключати Росію від системи міжнародних банківських переказів SWIFT навіть у тому випадку, якщо російські війська вторгнуться на територію України.

Про це заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 12 лютого, повідомляє ТСН.

Кулеба зазначив, що відключення Росії від SWIFT не входить в пакет санкцій США і Європейського Союзу. У цій ситуації міністр звинуватив «внутрішні процеси в ЄС».

«SWIFT на сьогодні не є частиною санкційного пакета, але це не результат тиску Росії. Це - результат внутрішніх процесів в ЄС. Деякі країни не готові поступитися власними інтересами. Але треба розуміти, якби в цьому пакеті був SWIFT, то це була б атомна бомба, але і без SWIFT цей пакет залишається потужною бомбою» - сказав він.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Міністр, з усім тим, закликав не шукати в його словах «зраду», оскільки санкції залишаються серйозними, Україна в порівнянні з 2014 роком значно сильніше.

«Ми знаємо кілька речей. Перше: зараз позиція України найсильніша, починаючи з 2014 року. З економічної точки зору, з дипломатичної та військової. Друге: ми знаємо, що завдяки нашій ініціативі та роботі партнери в Європейському Союзі, Сполучених Штатах завершили формування санкційного пакета. І це будуть дуже болючі санкції для Російської Федерації. Повірте, вони завдадуть непоправної шкоди російській економіці. І це теж фактор стримування. І третій: я запевняю вас, що Україна готова до будь-якого сценарію розвитку подій. Це не перебільшення, це висновок, який я можу зробити на основі даних у моєму розпорядженні» - сказав він.

Кулеба дав відповіді на питання про загрозу вторгнення Росії та методи стримування | ТСН 19:30ТСН

Раніше Сполучені Штати Америки відмовилися від відключення Росії від міжбанківської міжнародної системи SWIFT. Також США не будуть вводити ембарго на постачання нафти та газу з Росії.

Країни Євросоюзу також виступили проти відключення Росії від міжнародної міжбанківської системи SWIFT як одного з елементів санкцій у разі вторгнення в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: