В Євросоюзі і США передумали відключати Росію від системи SWIFT – Handelsblatt

Читать на русском
США і ЄС вирішили відмовитися від тотального відключення Росії та замінити цей пункт адресними економічними санкціями проти найбільших банків РФ
Ілюстративне фотоReuters

Сполучені Штати Америки і Європейський союз вирішили відмовитися від санкцій проти Росії у вигляді відключення РФ від міжнародної платіжної системи SWIFT, якщо Москва нападе на Україну. Ці санкції повинні були стати одними з найбільш вбивчих для російської економіки.

Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt з посиланням на власні джерела в уряді.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

«Американці і європейці вже кілька тижнів обговорюють, як реагувати в разі військової операції Росії проти України. ЄС погрожує Кремлю масштабними наслідками, але поки не уточнив їх. Відключення Росії від системи SWIFT є дуже делікатним для учасників переговорів. Цей крок може призвести до дестабілізації фінансових ринків у короткостроковій перспективі та сприяти розвитку альтернативної платіжної інфраструктури, в якій Захід не буде більше домінувати в середньостроковій перспективі» - йдеться в матеріалі видання.

Газета стверджує, що через тиск з боку фінансових кіл в США і ЄС вирішили відмовитися від тотального відключення Росії та замінити цей пункт адресними економічними санкціями проти найбільших банків РФ.

«Переговори між європейцями та США зараз зосереджені на формуванні санкцій проти великих російських банків. Німеччина наполягає на винятках, щоб можна було оплачувати імпорт газу і нафти з Росії» - зазначає видання.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в США обговорюється можливість того, що будуть введені нові санкції, спрямовані проти російської фінансової системи. Санкції охоплюють відключення РФ від системи SWIFT, що стане для Москви важким ударом.

Однак пізніше в Німеччині почали робити заяви про те, що Росію ні в якому разі не можна відключати від платіжної системи SWIFT, що передбачається набором санкцій проти РФ у разі нападу Москви на Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: