США все ще вивчають можливість відключення Росії від системи SWIFT – ЗМІ

Читать на русском
У Раді національної безпеки США запевнили, що ніхто не відмовлявся від цього варіанту санкцій проти Росії та у Вашингтоні як і раніше вивчають всі варіанти
Ілюстративне фотоgrowtocart.com

Всупереч інформації, яку вдень 17 січня поширило німецьке видання Handelsblatt, в Сполучених Штатах не відмовилися від ідеї в разі атаки РФ на Україну відключити агресора від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Про це повідомила кореспондент американського телекалу Fox News в Білому домі Жако Хайнріч з посиланням на отриманий нею коментар високопоставленого чиновника Ради національної безпеки США.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

«Всі варіанти залишаються на столі. Ми продовжуємо тісно консультуватися з європейськими партнерами з приводу суворого покарання Росії в разі, якщо вона вдасться до повномасштабного вторгнення» - запевнив чиновник.

Нагадаємо, вдень 17 січня німецьке видання Handelsblatt повідомило, що Сполучені Штати Америки і Європейський союз вирішили відмовитися від санкцій проти Росії у вигляді відключення РФ від міжнародної платіжної системи SWIFT, якщо Москва нападе на Україну. Ці санкції повинні були стати одними з найбільш вбивчих для російської економіки.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в США обговорюється можливість того, що будуть введені нові санкції, спрямовані проти російської фінансової системи. Санкції охоплюють відключення РФ від системи SWIFT, що стане для Москви важким ударом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: