Країни ЄС виступили проти відключення Росії від SWIFT – Bloomberg

Читать на русском
Країни Євросоюзу виступили проти відключення Росії від міжнародної міжбанківської системи SWIFT як одного із елементів санкцій у разі вторгнення в Україну.
Reuters

Країни Євросоюзу виступили проти відключення Росії від міжнародної міжбанківської системи SWIFT як одного із елементів санкцій у разі вторгнення в Україну.

Про це повідомляє у вівторок, 8 лютого, видання Bloomberg.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

ЗМІ пише, що США пропонували включити відключення від SWIFT до всеосяжний пакет санкцій проти Росії. Однак у самому ЄС немає єдиної позиції, а Німеччина виступає за те, щоб санкції не поширювалися на енергетичний сектор та російські банки.

За даними Bloomberg, у координації санкцій із США найактивнішу участь беруть Німеччина, Італія та Франція. При цьому обговорення триває в суворому секреті, щоб Росія раніше не довідалась деталей. Однак через те, що подробиці плану невідомі, до санкцій не можуть повноцінно підготуватися деякі країни ЄС.

Із посиланням на обізнані джерела Bloomberg зазначає, що представники європейських країн дали зрозуміти США, що відключення Росії від SWIFT неприпустимо.

Раніше ми писали, що МВФ готовий підтримати країни, які постраждають у разі відключення Росії від SWIFT.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: