МВФ готовий підтримати країни, які постраждають у разі відключення Росії від SWIFT

Читать на русском
МВФ готовий підтримати країни, які постраждають у разі можливого відключення Росії від системи фінансових трансакцій SWIFT.
фото DW

МВФ готовий підтримати країни, які постраждають у разі можливого відключення Росії від системи фінансових трансакцій SWIFT.

За інформацією видання Reuters, йдеться про можливі санкції у разі загострення російсько-українського конфлікту.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Як заявила директор МВФ Крісталіна Георгієва, жорсткі санкції проти Росії на випадок вторгнення в Україну неминуче торкнуться функціонування фінансової системи, особливо, якщо Москву відключать від SWIFT.

«Якщо ми опинимося в ситуації, коли виникнуть побічні ефекти, які вимагають активнішої участі МВФ в інших країнах, ми, звичайно, будемо там. У нас ще є кредитні можливості на суму близько 700 млрд. доларів», - зазначила вона.

Водночас, вона сподівається на дипломатичне вирішення конфлікту.

Раніше Сполучені Штати Америки відмовилися від відключення Росії від міжбанківської міжнародної системи SWIFT. Також США не вводитимуть ембарго на постачання нафти та газу з Росії.

Нагадаємо, у понеділок, 24 січня, Німеччина в рамках обговорення санкції проти Росії зняла з розгляду питання про її відключення від SWIFT, але було акцентовано увагу на енергетичній сфері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: