Аліна Паш представлятиме Україну на Євробаченні: суть скандалу та що про неї відомо

Читать на русском

У суботу, 12 лютого, виконавиця Alina Pash перемогла на національному відборі та поїде в Італію, щоб представити Україну на Євробаченні-2022.

Зазначається, що 28-річна співачка виконає пісню «Тіні забутих предків» в автентичному стилі. Зірка народилася у маленькому карпатському селі та виховувалася на основі українських традицій. За спиною артистки десятки релізів, перемоги у багатьох преміях та концерти по світу.

У 2019 році Паш взяла участь у концерті до Дня Незалежності, де виконала реп під час урочистої ходи на Майдані. Співачка виступала у джинсах, білій сорочці і капелюсі. Українці по-різному оцінили виконання гімну в інноваційному стилі. Однак саме цей виступ зробив артистку популярною на всю країну.

Проте, коли Аліна Паш подала заявку на участь у Нацвідборі, в мережі спалахнув скандал. Співачку вкотре звинуватили в тому, що вона давала концерти в окупованому Криму і Росії. У 2019 році в програмі «Світське життя» співачка розповіла про поїздку в Крим з Москви, що суперечить українським законам.

Після цього, артистка потрапила в базу «Миротворець», її звинуватили в свідомому порушенні державного кордону.

У 2022 році в інтерв'ю «Суспільному» співачка спростувала цю інформацію і сказала, що автобусом в'їхала на півострів з боку українського кордону. Зірка запевнила, що її концерт 2015 року на анексованій території відбувся на приватній вечірці на весіллі в українців.

«У нас 8 років війна. Крим – це Україна, а Росія – агресор», - пояснила свою позицію артистка.

Варто зазначити, що у 2017 році в мережі з'явилося фото, де Аліна Паш сфотографувалася на тлі Кремля у Москві. Виконавиця була одягнена у світшот з написом «Kyiv». Відомо, що у 2018 році Паш збиралася виступати на фестивалі в інноваційному центрі Сколково в Москві, але артистка передумала через хвилю критики.

Водночас, після проведення Національного відбору на конкурс Євробачення, український репер, фронтмен гурту Kalush Олег Псюк звинуватив представників «Суспільного» у нібито нечесному підрахунку голосів, за підсумками якого в фіналі національного відбору «Євробачення - 2022» перемогла не його команда, а співачка Аліна Паш.

Як наголосив Псюк, йдеться про фальсифікацію балів від журі та від глядачів.

Нагадаємо, що у парламенті Словаччини пропутінські депутати спаплюжили український прапор.

Раніше подібний скандал був у Хорватії. 25 січня президент Хорватії заявив про те, що якщо Росія все ж почне вторгнення в Україну, його країна виведе всіх своїх військовослужбовців з сил НАТО в Східній Європі. При цьому самій Україні не місце в Альянсі.

Україна зажадала публічного спростування образливих слів президента Хорватії Зорана Мілановича про членство в НАТО і Революцію Гідності та викликала «на килим» посла Хорватії в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: