У парламенті Словаччини пропутінські депутати спаплюжили український прапор

Читать на русском
В ході засідання парламент планував затвердити оборонну угоду з США і підтримати Україну. Однак проросійські депутати заблокували трибуну і почали нападати на колег
Фото з місця подійveci-verejne.sk

У парламенті Словаччини вибухнув скандал через дії проросійських депутатів, які напали на проукраїнських депутатів під час позачергового засідання та спаплюжили прапор України на трибуні.

Про це повідомляє словацьке видання Hospodárske noviny.

Так, в ході засідання депутати планували затвердити оборонну угоду з США і підтримати Україну. Однак проросійські депутати з партії прихильників Путіна «Народна партія Наша Словаччина» заблокували трибуну і закрили її розгорнутим словацьким прапором, щоб зірвати голосування. Представники провладної партії «Свобода та солідарність» у відповідь розгорнули на трибуні український прапор, на знак підтримки проукраїнським ініціативам.

У відповідь на це прихильники Путіна напали на своїх проукраїнських колег. Так, депутат від путінських прихильників Медвецький взяв пляшку води та почав обливати прапор України й депутатів, які його тримали, а його однопартійці Марек Котлеба і Станіслав Мізік відібрали у прихильника України, депутата Мирослава Жияка український прапор і вдарили його.

Жияк заявив, що звернеться в поліцію із заявою про побиття та крадіжку прапора.

Нагадаємо, що подібний скандал був у Хорватії. 25 січня президент Хорватії заявив про те, що якщо Росія все ж почне вторгнення в Україну, його країна виведе всіх своїх військовослужбовців з сил НАТО в Східній Європі. При цьому самій Україні не місце в Альянсі.

Україна зажадала публічного спростування образливих слів президента Хорватії Зорана Мілановича про членство в НАТО і Революцію Гідності та викликала «на килим» посла Хорватії в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: