Президент Хорватії заявив, що «Україні не місце в НАТО» і у разі ескалації не допомагатиме

Читать на русском
Президент Хорватії Зоран Міланович заявив, що якщо конфлікт між Росією та Україною загостриться до вторгнення, Хорватія не братиме в цьому участі і допомагатиме військами.
фото ЕРА

Якщо Росія все ж таки розпочне вторгнення в Україну, Хорватія виведе всіх своїх військовослужбовців із сил НАТО у Східній Європі. При цьому самій Україні не місце в Альянсі.

Про це заявив президент республіки Зоран Міланович на брифінгу 25 січня, повідомляє Jutarnji list.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Зокрема, у нього запитали, як Хорватія реагуватиме у разі загострення ситуації на тлі нарощування військ РФ біля кордонів України.

«НАТО нарощує свою присутність. Ми тут ні до чого й не будемо. Якщо буде ескалація, ми відступимо до останнього хорватського солдата», – заявив він.

Міланович вважає, що «це не має жодного стосунку ні до України, ні до Росії», а нібито пов'язане з динамікою внутрішньої політики США, в якій він бачить «непослідовність та небезпеку».

При цьому він назвав Україну однією з найкорумпованіших країн світу та заявив, що їй «не місце в НАТО».

Зазначимо, Міланович відомий своїми скандальними та провокаційними висловлюваннями, а також критикою позиції прем'єр-міністра країни Андрія Пленковича. Наприклад, він назвав візит Пленковича до України у грудні на тлі високої напруги у відносинах із Росією «чистим шарлатанством».

Мілановичу на його висловлювання відповів президент України Володимир Зеленський.

При цьому сам прем'єр Хорватії офіційно підтримав вступ України до НАТО.

Нагадаємо, напередодні в РНБО розповіли, чи звертатиметься Україна за чиєюсь допомогою у разі збройного вторгнення Росії, і яка ситуація зараз біля українського кордону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: