«Євробачення-2021» виграла Італія, Україна – п'ята

Читать на русском
Італійська рок-група Måneskin існує з 2015 року. Саме її пісня принесла Італії перемогу на конкурсі.
Ілюстративне фотоEPA - European Pressphoto Agency

У голландському Роттердамі 22 травня 2021 року відбувся гранд-фінал 65-го міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення». Цього року конкурс виграла Італія.

Зазначається, що український колектив go_a посів п'яте місце, друге - Франція, третє місце віддали Швейцарії. Росія зайняла одинадцяте місце.

Італійська рок-група Måneskin існує з 2015 року, але до недавнього часу була не особливо відома. Саме її пісня принесла Італії перемогу на конкурсі.

«Євробачення-2021»: все що відомо про цьогорічний пісенний конкурсЩо відомо про цьогорічний пісенний конкурс Євробачення-2021, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Що стосується результатів за балами, то Україна отримала 97 балів від журі конкурсу і 267 балів від глядачів. Абсолютним антирекордсменом стала Великобританія, що потрапила у фінал завдяки членству в організаторах конкурсу. Її представник Джеймс Ньюман отримав 0 балів від журі конкурсу та 0 балів від глядачів.

Нагадаємо, 17 травня в нідерландському Роттердамі офіційно стартував міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2021». Роттердам прийняв у себе виконавців з Литви, Німеччини, Словенії, Франції, Італії, Іспанії, Північної Македонії, Нідерландів, Ізраїлю, Великобританії, Швеції, Бельгії, Ірландії, Азербайджану, Кіпру, Норвегії, Хорватії, України, Естонії, Сан-Марино, Чехії, Греції, Австрії, Грузії, Молдови, Португалії, Сербії, Фінляндії, Албанії, Швейцарії, Латвії, Болгарії, Росії та Данії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: