МЗС України вимагає публічного спростування заяв президента Хорватії

Читать на русском
З огляду на скандальну заяву президента Хорватії Зорана Мілановича на адресу України, МЗС викликало посла Хорватії у Києві Аніцу Джамич.
zeft.in.ua

Україна вимагає публічного спростування образливих слів президента Хорватії Зорана Мілановича щодо членства в НАТО та Революції гідності.

Про це йдеться в коментарі МЗС України щодо останніх заяв лідера Хорватії.

МЗС України викликало посла Хорватії у Києві Аніку Джаміч. У відомстві наголосили, що послу акцентували увагу на тому, що твердження Зорана Мілановича про події Революції гідності ображають пам'ять українців та іноземців, які віддали свої життя заради європейського майбутнього України.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Крім того, МЗС висловило глибоке розчарування висловлюваннями президента Хорватії про членство України в НАТО та недоречність допомоги на тлі російської агресії.

Міністерство підкреслило, що зазначене особливо дисонує із загальнолюдськими цінностями, враховуючи гіркий досвід війни хорватського народу.

«Хорватський президент продемонстрував своє зневажливе ставлення і невдячність за допомогу, яку Україна та українці надавали Хорватії під час її боротьби за незалежність, а також в боротьбі з руйнівними пожежами минулоріч. Але ми впевнені, що ця невдячність є його особистою рисою і не поширюється на хорватський народ, з яким нас єднає дружба і взаємна повага», - повідомили в МЗС України.

Також МЗС вважає, що заяви Зорана Мілановича ретранслюють наративи російської пропаганди, не відповідають послідовній офіційній позиції Хорватії на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

У підсумку МЗС України вимагає публічного спростування цих образливих заяв президента Хорватії та їхнього неповторення в майбутньому.

Посол України у Загребі здійснить відповідний демарш.

Нагадаємо, сьогодні лідер Хорватії заявив про те, що якщо Росія все ж таки почне вторгнення в Україну, його країна виведе всіх своїх військовослужбовців із сил НАТО у Східній Європі. При цьому самій Україні не місце в Альянсі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: