«Євробачення-2021»: все що відомо про цьогорічний пісенний конкурс

Читать на русском

16 травня у нідерландському Роттердамі офіційно стартував міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2021». Через пандемію коронавірусу шоу відбуватиметься за мінімальної кількості глядачів та акредитованих журналістів. Що відомо про цьогорічне «Євробачення» — на інфографіці «Слово і діло».

Пісенний конкурс «Євробачення» відбувається щорічно з 1956 року, але через пандемію коронавірусу торік його скасували (шоу мало пройти у Роттердамі з 12 до 16 травня).

Після цього організатори домовилися провести «Євробачення» цьогоріч у Роттердамі в концертному залі «Ахой». Уряд Нідерландів навіть дозволив допустити глядачів, однак для цього охочі повинні мати негативний тест на коронавірус та відповідати ще низці критеріїв.

18 та 20 травня відбудуться півфінали, а 22 травня ‒ фінал.

Цього року в «Євробаченні» беруть участь виконавці із 39 країн — 17 співачок, 13 співаків і 9 гуртів. Україну представлятиме гурт Go_A з піснею «Шум». А от Білорусь виключили з конкурсу, бо представлена пісня мала політичний підтекст і висміювала білоруський демократичний рух. Вірменія своєю чергою відмовилася від участі через політичну кризу в країні.

Нідерланди вп'яте приймають пісенний конкурс, раніше він вже проходив у цій країні в 1958, 1970, 1976 і 1980 роках.

Офіційний слоган «Євробачення-2021» — Відкривайся (Open up).

Нагадаємо, всі делегації і артисти будуть дотримуватися суворого протоколу, і в жодному разі не контактуватимуть із потенційними членами аудиторії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: