Евакуація дипломатів: посол Німеччини заявила, що залишається в Києві

Читать на русском
Німецький дипломат Анка Фельдгузен повідомила, що продовжує працювати в столиці України з невеликою командою.
Ілюстративне фотоReuters

Посол Німеччини в України Анка Фельдгузен на тлі повідомлень про можливе вторгнення Росії заявила, що не планує покидати Київ.

Про це вона повідомляє у Twitter.

«Я залишаюся в Києві і продовжую працювати там з невеликою командою. Посольство продовжує працювати», – написала Фельдгузен.

Зазначимо, що у суботу, 12 лютого, міністерство закордонних справ Німеччини закликало німецьких громадян покинути Україну. Також ФРН призупинила роботу свого консульства у місті Дніпро.

Не час панікувати: про що свідчить відкликання США та Британією частини працівників посольствПолітолог пояснив, про що може свідчити відкликання США та Британією частини працівників посольств.

При цьому, за останні тижні низка західних країн запропонувала своїм дипломатам в Україні, зокрема другорядному персоналу, покинути нашу країну з метою убезпечення на тлі можливих загроз, пов’язаних із концентрацією російських військ на кордоні з Україною.

Нагадаємо, що Німеччина переносить консульство до Львова і зменшує кількість місії у Києві.

Раніше ми повідомляли, що президент США Джозеф Байден на зустрічі з лідерами НАТО і Європейського Союзу заявив їм про те, що Росія нібито вже через кілька днів здійснить напад на Україну. За його даними, саме таке рішення прийняв російський президент Володимир Путін, а атака нібито стартує з повітряних ударів.

У спецслужбах США є своя думка щодо дати нападу Росії на Україну. Там називають інший день - 16 лютого, що відрізняється від дати можливого нападу РФ на Україну, яку озвучили в Білому домі.

Також нагадаємо, що США переведуть частину співробітників посольства з Києва до Львова.

Окрім цого, сьогодні стало відомо, що ще дві країни закликали своїх громадян залишити Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: