США переведуть частину співробітників посольства з Києва до Львова

Читать на русском
Сполучені Штати перемістять частину співробітників свого посольства з Києва до Львова. Таким чином вони готуються до найгіршого сценарію у разі російського вторгнення.
wikimedia

Сполучені Штати перемістять частину співробітників свого посольства з Києва до Львова. Таким чином вони готуються до найгіршого сценарію у разі російського вторгнення.

Про це повідомляє Держдепартамент.

«Ми далі скорочуємо кількість персоналу в Україні, щоб вести тільки найнеобхіднішу активність в цей час. Частина персоналу переміститься до Львова», – йдеться в повідомленні.

З міркувань безпеки він не уточнив, скільки співробітників посольства переїдуть до Львова і скільки з них залишиться в Києві.

Не час панікувати: про що свідчить відкликання США та Британією частини працівників посольствПолітолог пояснив, про що може свідчити відкликання США та Британією частини працівників посольств.

Зауважили, що роботу свою роботу в посольстві будуть виконувати настільки довго, наскільки це буде можливо. За словами представника Держдепу, Львів був обраний через близькість до дипломатичних установ США у сусідніх країнах. Відтак співробітників можна буде швидше вивезти за кордон, якщо буде ухвалено таке рішення.

У повідомленні також додають, що влада України розуміє, чому американці роблять дії щодо скорочення дипломатичної присутності, навіть якщо не завжди згодні з ними.

Нагадаємо, Німеччина скорочує персонал посольства у Києві, але залишає його відкритим, при цьому також переносить генконсульство з Дніпра до Львова.

Додамо, президент США Джозеф Байден на зустрічі з лідерами НАТО і Європейського Союзу заявив їм про те, що Росія нібито вже через кілька днів здійснить напад на Україну. За його даними, саме таке рішення прийняв російський президент Володимир Путін, а атака нібито стартує з повітряних ударів.

У спецслужбах США є своя думка щодо дати нападу Росії на Україну. Там називають інший день - 16 лютого, що відрізняється від дати можливого нападу РФ на Україну, яку озвучили в Білому домі.

МЗС України наголошує на тому, що наразі дуже важливо зберігати спокій, консолідуватися всередині країни та уникати дій, що розхитують стабільність та сіють паніку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: