Ситуація на Донбасі: окупанти стягнули танки та озброєння на Луганщину - ОБСЄ

Читать на русском
Було виявлено 61 танк, 20 гаубиць і 6 протитанкових гармат на полігонах біля окупованих населених пунктів Мирне та Круглик, що на Луганщині.
фото: BBC

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ виявила скупчення реактивних систем залпового вогню, танків та іншого озброєння на території ОРДЛО, при цьому РСЗВ й гаубиці розташовані у Луганській області з порушенням ліній відведення.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 5 лютого.

Зазначається, що місія зафіксувала 22 реактивні системи залпового вогню та 10 гаубиць, зокрема 1 РСЗВ й 4 гаубиці - на аеродромі біля населеного пункту Переможне, що в 19 км на південь від Луганська. Це озброєння розміщене з порушенням ліній відведення на територіях, захоплених гібридними військами РФ.

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

Спостерігачі ОБСЄ, зокрема, виявили 61 танк, 20 гаубиць і 6 протитанкових гармат на полігонах біля окупованих населених пунктів Мирне та Круглик, що на Луганщині. Ще 1 танк зафіксовано на вищезгаданому аеродромі на Донбасі.

Нагадаємо, що впродовж минулої доби, 5 лютого, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню на Донбасі, двоє українських військових дістали поранення.

Раніше ми повідомляли, що бойовики проросійських збройних формувань на території ОРДЛО в черговий раз відкрили вогонь по безпілотнику Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Також нагадаємо, Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ братиме участь у бойових діях у разі військової агресії проти Росії.

Пізніше самопроголошений президент Білорусі сказав, що в такому разі Україна протримається не більше чотирьох днів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: