У ТКГ пояснили, чому Росія блокує обмін полоненими з Україною

Читать на русском
Росія не зацікавлена в обміні полоненими, тому намагається будь-якими шляхами зірвати його, виставляючи свідомо нездійсненні умови
Ілюстративне фотоReuters

Росія спеціально блокує обмін утримуваними особами з Україною, оскільки їй це просто не потрібно. Кремль виставляє свідомо нездійсненні умови, на які Україна не піде, щоб обміном полонених не підняти рейтинг української влади та безпосередньо Володимира Зеленського.

Про це заявив член української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш, повідомляє Апостроф.

Обмін полоненими: чому півтора року немає прогресу в переговорахПереговори щодо обміну полоненими практично заморожені. Коли був останній обмін і чому не проводять нових – в матеріалі Слово і діло.

«Якщо згадати перший великий обмін, коли Зеленський прийшов до влади, то він був проведений Путіним з конкретною метою - він вважав, що Зеленський може бути проросійським президентом і він був зацікавлений у підвищенні рейтингів Зеленського. Тоді Путін, напевно, чекав від Зеленського поступок на користь Росії. І таким чином, він підвищував його рейтинг. Зараз Путін відверто заявляє, що він не хоче вести діалог з нинішнім керівництвом України» - сказав він.

Гармаш також нагадав про статтю колишнього президента Росії Дмитра Медведєва, в якій він всіляко ображає Україну.

«Відповідно, якщо зараз Путін звільнить когось з обміну, то це буде підвищення рейтингу Зеленського, а не в інтересах Росії» - резюмував він.

Нагадаємо, раніше в ТКГ заявили, що шанси на те, що Україна, Росія і підконтрольні їй бойовики з ОРДЛО до кінця 2021 року проведуть обмін утримуваними особами, оцінюються в Тристоронній контактній групі, як рекордно низькі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: