Гаубиці, танки, міномети: яку техніку зафіксувала ОБСЄ на Донбасі

Читать на русском
Спостерігачі з організації з безпеки і співробітництва в Європі помітили скупчення військової техніки окупантів на Донбасі.
Фото - Укрінформ

Спостерігачі з організації з безпеки і співробітництва в Європі помітили скупчення військової техніки окупантів на Донбасі.

ОБСЄ зафіксувала озброєння, розміщене в порушення ліній відведення в непідконтрольних уряду районах Луганської та Донецької областей. До нього відносяться 16 гаубиць, 1 протитанкова гармата, сказано у звіті СММ ОБСЄ за 8 лютого.

Січень у зоні ООС: за місяць було зафіксовано менше сотні обстрілівЗа січень на Донбасі було зафіксовано 67 порушень перемир'я з боку бойовиків. В результаті один український військовий загинув, 10 було поранено.

За лініями відведення, але поза виділеними місцями зберігання озброєння ОБСЄ зафіксувала 23 танки невстановленого типу, 24 гаубиці та 4 буксирувані гаубиці/протитанкові гармати.

Їх бойовики розмістили на полігонах біля н.п. Шимшинівка, Н. П. Мирне, Н. П. Круглик. Ще 2 міномети та 2 танки (Т-72, Т-64) помітив безпілотник ОБСЄ на території аеродрому поблизу н.п. Переможне.

Раніше Столтенберг заявив, що ризик російського вторгнення зростає.

Сьогодні, 9 лютого, відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи.

Нагадаємо, у ТКГ пояснили, чому Росія блокує обмін полоненими з Україною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: