Вибивали свідчення проти Порошенка: в «Євросолідарності» опублікували відео з Чаусом

Читать на русском
Чаус не каже, хто саме його викрадав - він не знає і сам. Однак він заявив, що з нього в буквальному сенсі вибивали свідчення
Микола Чаусradiosvoboda.org

Колишній Київський суддя Микола Чаус, який знаходиться під домашнім арештом, заявив, що його вивозили до Румунії у зв'язаному вигляді та вимагали дати свідчення проти колишнього президента Петра Порошенка.

Про це повідомив народний депутат Верховної Ради від партії Порошенка «Євросолідарність» Володимир Ар'єв у своєму Facebook.

Ар'єв взяв інтерв'ю у Чауса та опублікував відео. Чаус під запис розповів деталі того, як його викрадали з Молдови.

Банка з грошима, втеча за кордон та викрадення: історія справи екссудді ЧаусаІсторія справи колишнього київського судді Миколи Чауса, якого звинувачують у хабарництві – на інфографіці.

«... Там вони поклали мене на підлогу пасажирського сидіння, і інша людина сіла на мене на голову і тримала. Коли я намагався вилізти з-під нього, він мене бив кулаками по спині, по нирках. Це тривало хвилин двадцять-тридцять. Потім вони мене пересадили в автомобіль або темно-зеленого, або темно-синього кольору. Схоже, що це був Peugeot... Вони дали мені укол, і ще раз зв'язали руки-ноги та потім ми поїхали. Їхали ми години дві, може, півтора. Потім по дорозі я запитав, куди ми їдемо, в Румунію або Придністров'я. Сказали, що в Румунію. Я почав звільнятися, намагався втекти. Вони мене ще били по голові, коли я починав рухатися» - розповів він.

Знайшовся і знову зник. Історія колишнього судді ЧаусаКолишнього суддю районного суду столиці знайшли у Вінницькій області, куди за ним приїхала українська спецслужба.

Чаус не каже, хто саме його викрадав - він називає своїх викрадачів «вони». Однак він заявив, що з нього в буквальному сенсі вибивали свідчення. Так, йому приносили близько сотні роздрукованих питань, під кожним він повинен був підписатися і коротко відповісти на нього - так чи ні.

«І навпроти кожного питання стояв плюс або мінус. І говорили, щоб я написав так, як там написано (де плюс – значить так, де мінус – значить ні). Сказали, поки не напишеш, що їхав з Києва на літаку і що був у кабінеті Порошенка, і що отримав особисто від нього вказівки засудити Корбана, то живим з підвалу не вийдеш» - розповів він.

⚡️⚡️ Нові СЕНСАЦІЙНІ ПОДРОБИЦІ викрадення Чауса: з екс-судді «вибивали покази»?Телеканал Прямий

Нагадаємо, Чаус з 2016 року переховувався в Молдові. Україна неодноразово вимагала його видачі, в міжнародний розшук Чауса оголосив Інтерпол. Однак у квітні 2021 року стало відомо, що Чауса викрали невідомі і імовірно вивезли його в Україну.

30 Липня 2021 року екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області і доставили в приміщення СБУ. Потім його помістили в «Феофанію», де колишній суддя був затриманий НАБУ. Про місце перебування Чауса їм розповіли в СБУ. Надалі Вищий антикорупційний суд відправив його під цілодобовий домашній арешт. Адвокат Чауса заявив, що вони будуть оскаржувати запобіжний захід.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: