У Кишиневі викрали українського суддю Чауcа

Читать на русском

У Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауcа, якого Інтерпол оголосив у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві. У 2016 році він втік з України до Молдови.

У Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауcа, якого Інтерпол оголосив у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві. У 2016 році він втік з України до Молдови.

Про це 3 квітня розповів адвокат Чауса Юліан Балан. Інформацію підтвердили в столичній поліції.

Як розповів адвокат, група невідомих озброєних чоловіків викрала суддю в центрі Кишинева.

«Важливе оголошення для адміністрації президента Молдови, генерального прокурора, служби інформації і безпеки та всіх силових структур - сьогодні, 3 квітня, в центрі Кишинева був викрадений мій клієнт, український суддя Микола Чаус, чиє клопотання про надання політичного притулку розглядається в суді. Прошу всіх, хто володіє інформацією з цього приводу, повідомити все поліції», - закликав адвокат, додавши, що те, що трапилося змушує його «сумніватися в здатності держави захищати».

Прессекретар поліції Кишинева Наталя Статі підтвердила факт викрадення.

Momentul răpirii judecătorului ucrainean Nicolae CeaușDemocracy.MD

«Чоловіка у віці 54 років викрали три особи. Інцидент трапився біля житлового будинку в столичному секторі Центр. Поліцію сповістили о 13:15. Зараз органи слідства з'ясовують обставини того, що сталося, порушено кримінальну справу», - розповіла вона.

Відзначимо, що 3 березня Вища судова палата розглядає клопотання Чауса про надання політичного притулку. За словами адвоката, рішення буде схвалене в кінці квітня.

Нагадаємо, що в 2016 року українські правоохоронні органи затримали суддю Чауса на хабарі $ 150 тис. За винесення вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар в банки, які закопав у своєму городі. 6 вересня Верховна рада України дала згоду затримати суддю і залучити його до кримінальної відповідальності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: