Справа Порошенка: засідання суду перенесли на лютий

Читать на русском
Засідання апеляційного суду у справі Порошенка було перенесено на 11 лютого. Все через те, що із Печерського суду не передали матеріали справи.
Фото скрін.

Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд скарги на рішення щодо обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання п’ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку.

Про це повідомив у Тelegram нардеп Олексій Гончаренко.

Справа Порошенка: експерти оцінили, які політичні дивіденди можуть отримати обидві сторониЧому Порошенка підозрюють у держзраді та чому публічна ситуація довкола нього може бути вигідна політику, читайте у матеріалі.

Засідання перенесли через те, що до суду не надійшли матеріали кримінального провадження з Печерського районного суду.

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприяння діяльності терористичних організацій. Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР та організував постачання вугілля з ОРДЛО.

6 січня суд заарештував усе майно Порошенка.

А 19 січня Печерський райсуд Києва обрав нардепу запобіжний захід. Порошенка відпустили під особисте зобов'язання. Колишнього президента також зобов’язали здати паспорти для виїзду за кордон.

Адвокат Порошенка Ілля Новіков заявив, що захист подасть апеляцію. 21 січня Офіс генпрокурора оскаржив запобіжний захід для Порошенка.

Як повідомлялося, засідання щодо обрання запобіжного заходу Порошенко проходило два дні – 17 та 19 січня. «Слово і діло» вело докладну текстову трансляцію подій про прибуття Порошенка з Польщі до України та засідання суду.

Наші аналітики також розібралися, в яких справах депутату вже оголосили про підозру, а які провадження розслідуються чи були закриті (список невичерпний).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: