Зеленський про деокупацію: Ми більше не віддамо ні шматка землі

Читать на русском
Україна готова до останнього захищати свою територію і більше не має наміру віддавати жодного шматка землі іншій країні, заявив Зеленський.
Володимир ЗеленськийФото Слово і діло

Україна думає про деокупацію Криму та частини Донбасу дипломатичним шляхом, але при цьому готова до останнього захищати свою територію і більше не має наміру віддавати жодного клаптика землі іншій країні.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на брифінгу після зустрічі із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Трансляція велася на сторінці ОПУ у Facebook.

Війська РФ на кордоні: Зеленський пояснив, чому знімки з супутника не дають об'єктивної картиниВторгнення Росії. Президент України Володимир Зеленський заявив, що супутникові знімки не дають змоги оцінювати нарощування військ РФ.

«Ми вже давно фундаментально розуміємо, що робити, щоби захищати нашу батьківщину. Після того, як у нас окупували частину територій, ми нарощуємо рівень нашої боєздатності. Я не готовий публічно говорити, з якою країною про що ми детально домовляємось і що отримуємо. Для нас дуже важливо, що вся ця зброя – це захист. Ми думаємо тільки про мир, тільки про деокупацію територій і лише дипломатичним шляхом. Але більше ми не віддамо ні клаптика нашої землі, якою б не була ціна», - сказав він.

Нагадаємо, минулого тижня ПАРЄ закликала Росію якнайшвидше зупинити ескалацію військової напруги на кордоні з Україною та відвести від кордонів свої війська.

У грудні минулого року президент Володимир Зеленський в одному з інтерв'ю не виключив ідеї проведення референдуму щодо статусу Донбасу та Криму. А ще він допустив референдум про припинення війни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: