Туреччину минулого року відвідала рекордна кількість українців – Зеленський

Читать на русском
Торік Туреччину відвідала рекордна кількість українських туристів – близько 2 мільйонів. При цьому діяли карантинні обмеження.
president.gov.ua

Незважаючи на обмеження через COVID-19 минулого року, Туреччину відвідала рекордна кількість українських туристів – близько 2 мільйонів.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу із президентом Турецької Республіки Реджепом Тайїпом Ердоганом у Києві 3 лютого.

Стали відомі втрати туризму від пандемії у 2021 роціЗгідно з останнім дослідженням UNWTO, близько 54 мільйонів туристів перетнули міжнародні кордони тільки в липні 2021р. Це на 67% менше у порівнянні з тим самим місяцем 2019р , але це найвищий показник з квітня 2020р.

«Ми зазначили, що, незважаючи на всі обмеження через COVID-19, Туреччину відвідала рекордна кількість українських туристів – близько двох мільйонів на рік. У свою чергу, я дуже задоволений, що у нас щороку зростає кількість гостей із Туреччини. Перебуваючи в країнах один одного громадяни відчувають гостинність, відчувають комфорт, безпеку та повагу. Це міцні опори для дружби наших народів, які гарантують майбутнє, плідне, успішне партнерство та братерство, я можу сказати це щиро, братерство наших держав», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган разом із дружиною перебувають в Україні з офіційним візитом.

Сьогодні Україна та Туреччина підписали угоду про ЗВТ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: