Зеленський провів телефонну розмову із президентом Румунії: які теми обговорили

Читать на русском
Зеленський ознайомив Йоханніса з актуальною безпековою ситуацією на Донбасі, у тимчасово окупованому Криму, а також уздовж кордону України.
фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський сьогодні провів телефонну розмову зі своїм румунським колегою Клаусом Йоханнісом – обговорили ситуацію з безпекою на Донбасі та стратегію євроінтеграції.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Співрозмовники обмінялися вітаннями з нагоди 30-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Румунією. Партнери підтвердили взаємну налаштованість на подальший всебічний розвиток двосторонньої співпраці.

Дієва безпека: навіщо Україна, Польща та Велика Британія створюють військовий союзЦими днями анонсований новий політичний та безпековий союз між Великою Британією, Польщею та Україною. Про стратегічні цілі та можливості нового альянсу ‒ дізнавався політолог Олександр Радчук.

Зеленський ознайомив Йоханніса з актуальною безпековою ситуацією на Донбасі, у тимчасово окупованому Криму, а також уздовж кордону України. Вони також обговорили ситуацію у Чорному морі та практичні ініціативи України, спрямовані на зміцнення співпраці з країнами-партнерами у цьому регіоні.

Крім того, Зеленський та Йоханніс обмінялися думками щодо реалізації Україною стратегії євроінтеграції. Зеленський наголосив на важливості надання європейської перспективи Україні та висловив надію на підтримку з боку Румунії.

Також співрозмовники обговорили стан реалізації спільних інфраструктурних проектів, зокрема будівництво мостового переходу через річку Тиса. Також увагу приділили українсько-румунській співпраці у сфері освіти. Вони підтвердили взаємну налаштованість сприяти збереженню культурної спадщини України та Румунії, зокрема шляхом реалізації відповідних проектів обома державами.

Зрештою, Володимир Зеленський запросив Клауса Йоханніса відвідати Україну у зручний час.

Нагадаємо, 1 лютого в Україні з офіційним візитом перебував прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: