У «Голосі» прокоментували розслідування ДБР щодо можливої розтрати держкоштів

Читать на русском
За кримінальним провадженням про можливу розтрату коштів політичної сили, якою займається ДБР, стоїть Офіс президента.
партія Голос

За кримінальним провадженням про можливу розтрату коштів політичної сили, яким займається ДБР, стоїть Офіс президента.

Про це заявила сьогодні лідер партії «Голос», народний депутат Кіра Рудик під час спілкування з журналістами після допиту в ДБР, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Те, що ця справа сфабрикована з боку Офісу президента, у мене не викликає жодних сумнівів», - сказала Рудик.

Нардеп пояснила появу кримінального провадження опозиційною діяльністю особисто її та партії.

У «Голосу» змінився голова фракції: як це сталося і в чому суть конфлікту всередині політсилиУ Голосі змінили голову фракції – замість Ярослава Железняка обрали Олександру Устінову. Як так вийшло і що взагалі відбувається у політсилі – у матеріалі.

«Справа сфабрикована, вона пов'язана з нашою опозиційною політичною діяльністю і вона зараз не містить жодної логічної, правової чи юридичної підстави», - зазначила політик.

Вона повідомила, що їй на допиті так і не сказали, про яку суму йдеться, і обговорювали лише діяльність партії у 2020 році.

«Ця справа, яку відкрила ДБР щодо можливої ​​розтрати коштів політичною партією «Голос», хоч партія про це ніколи не заявляла. Бюро відмовилося надавати нам документи, які б показали, на підставі чого ця справа відкрита. Це ще раз підтверджує, що справа сфабрикована, а в країні працює телефонне право та не працює правосуддя», - зазначила народний депутат.

Раніше ми писали про те, що слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом можливого розтрати бюджетних коштів керівництвом політичної партії «Голос» на загальну суму понад 1 мільйон гривень.

Нагадаємо також, Національне агентство із запобігання корупції отримало звернення народного депутата з фракції «Голос» з питання поновлення звітності партій.

Нагадаємо, у січні 2021 року НАЗК призупинило державне фінансування для партії «Голос». Пізніше його поновили.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: