Відновлення звітування партій: НАЗК звернулося до «Голосу»

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції отримало звернення від нардепа від фракції Голос щодо питання відновлення звітування партій.
Фото з відкритих джерел.

Національне агентство з питань запобігання корупції отримало звернення народного депутата від фракції «Голос» щодо питання відновлення звітування партій.

Як інформує відомство, парламентар повідомив про начебто наявність у голови НАЗК конфлікту інтересів у зв’язку з представленням у ВР правок президента України до законопроєкту № 5253–1, щодо звітування партій.

Партію «Голос» позбавили держфінансуванняНАЗК призупинило державне фінансування для партії Голос. У партії заявили про політичний тиск.

У відповідь НАЗК проведе моніторинг щодо конфлікту інтересів відповідно до чинного законодавства.

Водночас політична партія «Голос» заявила про конфлікт інтересів у діях голови НАЗК Олександра Новікова.

В оприлюдненій пресслужбою політсили заяві сказано, що Новіков за дорученням президента України на засіданні парламентського комітету з питань правової політики 25 листопада представляв пропозиції глави держави до закону «Про політичні партії в Україні» (щодо удосконалення правового регулювання фінансування діяльності політичних партій). У партії пояснили, що серед повноважень головик НАЗК нема повноважень представляти та захищати пропозиції президента та бути доповідачем.

Нагадаємо, що раніше НАЗК знайшло порушення у звіті «Голосу» та припинило його державне фінансування, як і у випадку двох інших парламентських партій.

Спростувати цю позицію партія може, подавши публічно доступний звіт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: