Закон про олігархів: в партії Голос закликали скасувати результати голосування

Читать на русском
Верховна рада ухвалила законопроект про олігархів попри критику міжнародних експертів та не чекаючи висновків Венеційської комісії. Зокрема, опозиційні фракції заявили про грубе порушення Конституції.
Ілюстративне фотофото: РБК

Фракція «Голос» закликає вирішити проблему закону про олігархів шляхом скасування результатів голосування на найближчому пленарному засіданні.

Про це заявила нардеп та лідер партії Кіра Рудик в ефірі «Україна 24».

«Перш за все, юридично у нас є перший крок - у вівторок будуть винесені постанови про скасування цього закону, ми, звичайно, будемо їх підтримувати», - заявила нардеп.

ЗМІ в період деолігархізації: які зміни очікують на медіаНовий закон про деолігархізацію суттєво вплине на вітчизняний медійний ринок. Чи зникне вплив на медіа з боку олігархів і що зміниться для самих ЗМІ – аналізував політолог Олександр Радчук.

Зазначається, що вона назвала ідею закону про деолігархізацію спаплюженою.

«Зараз та форма і той зміст, які були прийняті, вони, по-перше, не будуть працювати, а по-друге, кількість злочинів, які були допущені під час прийняття і під час підписання - вони абсолютно нівелюють можливість цього закону працювати», - додала Рудик.

Вона також закликала парламент дочекатися висновків Венеційської комісії щодо його законопроекту.

Нагадаємо, що 23 вересня Верховна рада ухвалила законопроект про олігархів попри критику міжнародних експертів та не чекаючи висновків Венеційської комісії. Зокрема, опозиційні фракції заявили про грубе порушення Конституції.

24 вересня комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки попросив спікера поставити на переголосування цей законопроект у зв'язку з юридичною колізією.

Раніше ми повідомляли, що у «Слузі народу» пропонують повторно проголосувати за законопроект щодо олігархів.

Також, Верховна Рада у вівторок, 19 жовтня, може розглянути 12 проєктів постанов про скасування рішення парламенту про ухвалення закону про деолігархізацію, які блокують його підписання спікером та Президентом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: