ДБР розслідує ймовірну розтрату бюджетних коштів керівництвом «Голосу»

Читать на русском
ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом можливої розтрати бюджетних коштів керівництвом політичної партії Голос.
Слово і діло

Слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом можливої розтрати бюджетних коштів керівництвом політичної партії «Голос» на загальну суму понад 1 мільйон гривень.

«У ході проведення аналізу звітності партії працівники НАЗК виявили, що укладені керівництвом «Голосу» договори із надання послуг та виконання робіт низкою ФОПів мають ознаки фіктивності. Про що було складено відповідний акт. У ході досудового розслідування перевіряються обставини можливої розтрати грошових коштів керівництвом політичної партії «Голос» в особливо великих розмірах. У межах кримінального провадження допитано низку свідків, зокрема, з числа народних депутатів України», - повідомили слідчі.

У «Голосу» змінився голова фракції: як це сталося і в чому суть конфлікту всередині політсилиУ Голосі змінили голову фракції – замість Ярослава Железняка обрали Олександру Устінову. Як так вийшло і що взагалі відбувається у політсилі – у матеріалі.

Кримінальне провадження розслідується за статтями порушення порядку фінансування політичної партії та привласнення, розтрати майна в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 159-1 КК України).

Раніше Національне агентство із запобігання корупції отримало звернення народного депутата з фракції «Голос» щодо відновлення звітності партій.

Нагадаємо, у січні 2021 року НАЗК призупинило державне фінансування для партії «Голос». Пізніше його поновили.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: