У Держдепартаменті спростували готовність впровадити превентивні санкції проти Росії

Читать на русском
США впровадять проти Росії економічні санкції та заходи проти російських еліт, у тому числі жорсткий експортний контроль. Але це не буде впроваджуватися превентивно
Вікторія НуландAP Photo

Сполучені Штати не планують вводити превентивні санкції проти Росії, оскільки Вашингтон вважає такий шлях неефективним. Вигідніше тримати Росію в напрузі та не розкривати своїх планів.

Про це заявила заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд в ефірі американського телеканалу CBS.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

За словами Нуланд, США введуть проти Росії економічні санкції та заходи проти російських еліт, у тому числі жорсткий експортний контроль. Але це не буде вводитися превентивно.

«Що стосується цього пакету санкцій, то, знаєте, стримування найкраще працює тоді, коли є деяка стратегічна невизначеність щодо того, що конкретно ми збираємося робити... Якщо ми їх розкриємо зараз, тоді Росія зможе почати вживати заходів щодо пом'якшення наслідків, і нам це здається безглуздим» - сказала вона, коментуючи можливість накладення вето президента Джозефа Байдена на законопроєкт, що передбачає введення превентивних санкцій проти РФ.

Раніше, 30 січня, стало відомо, що голова сенатського комітету з міжнародних відносин демократ Роберт Менендес допускає введення санкцій проти Росії до її повномасштабного вторгнення в Україну.

Американські ЗМІ писали про те, що санкції, якими Байден пригрозив для стримування вторгнення в Україну, можуть зруйнувати всю російську економіку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: