Байден пригрозив Росії «серйозними наслідками»

Читать на русском
США пригрозили Росії «швидкими та серйозними наслідками» у тому випадку, якщо вона вдасться до повномасштабного вторгнення в Україну.
Фото РБК

США пригрозили Росії «швидкими та серйозними наслідками» у тому випадку, якщо вона вдасться до повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це заявив сьогодні президент США Джо Байден під час засідання Ради безпеки ООН.

Гібридні тактики дестабілізації: чого домагається Росія, організовуючи заворушенняПоліція затримала людей, які планували організувати заворушення у Києві. На що спрямовані такі протести та до чого вони можуть призвести – у матеріалі.

Президент США заявив про те, що якщо Росія готова вирішувати взаємні занепокоєння у сфері безпеки – США та їхні союзники продовжать сумлінну взаємодію.

«Якщо натомість Росія воліє відвернутися від дипломатії та атакувати Україну, Росія нестиме відповідальність і зіткнеться зі швидкими та серйозними наслідками», - йдеться у заяві Байдена.

«І ми роз'яснили міжнародній спільноті всі наслідки цієї загрози – не лише для України, а й для основних засад Статуту ООН та сучасного міжнародного порядку. Якщо Росія має намір вирішувати проблеми в галузі безпеки шляхом діалогу, США, наші союзники та партнери продовжуватимуть діяти сумлінно», - зазначив Байден.

Нагадаємо, Польща вирішила надати Україні зброю для захисту від російської агресії. Українська армія матиме оборонні боєприпаси.

Також зазначимо, що США підготували персональні санкції проти росіян на випадок вторгнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: