Санкції США можуть зруйнувати економіку Росії – ЗМІ

Читать на русском
Санкції, якими пригрозив президент США Джо Байден для стримування вторгнення в Україну, можуть зруйнувати всю російську економіку, але водночас можуть вплинути і на економіки інших країн.
Укрінформ

Санкції, якими пригрозив президент США Джо Байден для стримування вторгнення в Україну, можуть зруйнувати всю російську економіку, але водночас можуть вплинути і на економіки інших країн.

Про це повідомляє The New York Times.

Жорсткі санкції, які американські чиновники загрожують запровадити проти Росії у разі вторгнення в Україну, можуть викликати сильну інфляцію, крах фондового ринку та інші форми фінансової паніки. Такі дії вплинуть майже на всіх росіян, однак наслідки можуть зачепити мешканців й інших країн.

Відомо, що обіцяні заходи включають санкції проти найбільших банків Росії та фінансових установ.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

«Такі жорсткі санкції вдарять по всій російській економіці, і це безумовно, вплине на звичайних росіян, оскільки Вашингтон планує вибити опори, на яких тримається вся російська фінансова система», – зауважив Едвард Фішман, колишній високопосадовець в Офісі політики економічних санкцій Держдепартаменту часів Обами

Однак санкції можуть потрясти й великі економіки, особливо в Європі, і навіть поставити під загрозу стабільність світової фінансової системи. Аналітики також побоюються, що у відповідь на жорсткі санкції Путін може зупинити постачання природного газу до Європи або здійснити кібератаки на американську та європейську інфраструктуру.

Нагадаємо, британська влада готується розширити санкції проти Росії вже наступного тижня у зв'язку із напруженою ситуацією навколо України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: