Ленд-ліз для України: у США представили законопроект

Читать на русском
Ця ініціатива з'явилася за підсумками недавньої поїздки делегації американських парламентаріїв в Україну.
Фото: dw.com

Американський сенатор Джин Шахін представила законопроєкт про ленд-ліз для України. Він покликаний спростити надання військової допомоги.

Про це йдеться у заяві Шахін на сайті Сенату США.

Зазначається, що ця ініціатива з'явилася за підсумками недавньої поїздки делегації американських парламентаріїв в Україну.

«Цей законопроєкт наділить президента розширеними повноваженнями швидше укладати угоди ленд-лізу безпосередньо з Україною і прискорювати постачання військового обладнання, необхідного для захисту вразливого цивільного населення від російського військового вторгнення», - йдеться в заяві.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

Сенатор Шахін довгий час керувала зусиллями в Сенаті, щоб притягнути Росію до відповідальності за її зловмисну ​​діяльність проти США та їх союзників. Цього тижня сенатор Шахін і сенатор Роб Портман очолили двопартійну делегацію в Україні, щоб підтвердити прихильність США до України, оскільки вона ще більше стикається з агресією Росії.

Варто зазначити, що практика «ленд-лізу» отримала широку популярність в роки Другої світової війни, коли США на частково взаємооборотній основі постачали зброєю і стратегічними матеріалами союзників.

Позитивний сигнал для України, попереджувальний – для РФ: що означає візит Блінкена до КиєваДержсекретар США Ентоні Блінкен приїхав до Києва на тлі російської загрози. Що означає цей візит та які його результати – у колонці Владислава Фарапонова.

Нагадаємо, що у Міноборони підтвердили отримання військової допомоги для ЗСУ від Великої Британії.

Держсекретар США Ентоні Блінкен минулого тижня заявив, що Штати в майбутньому збільшуватимуть обсяги військової допомоги, яку надають Україні.

Також голова МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що Україна продовжить діалог із Німеччиною про поставки зброї.

Напередодні Reuters опублікувало нові фото російської техніки біля кордонів України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: