США готові передбачити екстрену військову допомогу Україні – сенатор

Читать на русском
Документ, який розробляється Сенатом, дозволить Україні отримати пів мільярда доларів військової допомоги у разі вторгнення РФ
Ілюстративне фотоФото РІАН

У США розглядається так званий «Акт Про захист суверенітету України», згідно з яким у разі російської агресії Україні буде в екстреному порядку виділено 500 млн доларів екстреної військової допомоги.

Про це повідомляє пресслужба сенатора США Джин Шахін.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

«Законодавство закликає Міністерство оборони, і Державне управління прискорити передачу оборонних предметів для зміцнення обороноздатності України та санкціонує виділення 500 мільйонів доларів США в якості додаткової надзвичайної допомоги Україні в разі повторного вторгнення Росії» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Державний секретар США Ентоні Блінкен запевнив, що Сполучені Штати Америки в майбутньому збільшуватимуть обсяги військової допомоги, яку надають Україні.

Також в США група республіканських конгресменів має намір внести законопроєкт, оголошує Україну країною «НАТО-плюс» і ініціює перевірку доцільності оголошення Росії державою-спонсором тероризму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: