У США розповіли, чи відправлять свої війська в Україну

Читать на русском
За словами представника Пентагону, американські військові, які вже є в Україні, там і залишаться. США будуть уважно спостерігати за ситуацією в Україні та навколо неї
Джон Кірбіbitva.wiki

На тлі зростання напруженості навколо України через агресивні дії РФ Сполучені Штати не відправлятимуть Додаткові ротаційні підрозділи своїх збройних сил. Однак тренувальна місія національних гвардійців з Флориди продовжить свою роботу.

Про це на брифінгу розповів представник Міністерства оборони США Джон Кірбі.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

«Вони (військові США - ред.) продовжать працювати разом зі своїми українськими колегами, знову ж таки, консультуючи, та допомагаючи вчитися. Ми очікуємо, що ця місія триватиме» - запевнив він.

За словами Кірбі, США будуть уважно спостерігати за ситуацією в Україні та навколо неї.

Нагадаємо, Велика Британія надасть Україні протитанкове озброєння, щоб Збройні Сили України могли оборонятися від російського вторгнення більш ефективно. Поставки британських протитанкових засобів дозволять ЗСУ у разі війни ефективно боротися з російською бронетехнікою.

США планують надати Україні нову військову допомогу - вертольоти Мі-17В5 і Мі-8МТВ, які належали військово-повітряним силам Афганістану.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: