Діалог України та Німеччини щодо постачань зброї продовжиться – Кулеба

Читать на русском
Україна планує використати зброю виключно для захисту своєї території. Питання постачання сьогодні знову обговорювали з головою МЗС Німеччини Бербок.
фото ЕП

Україна планує використовувати зброю винятково для захисту своєї території, і тому діалог із Німеччиною щодо постачання озброєнь ще не закінчено.

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з головою МЗС Німеччини Анналеною Бербок у понеділок, 17 січня, у Києві. Трансляція велася на сторінці МЗС у Facebook.

В уряді Німеччини розповіли, як допомагають Україні і без поставок зброїНімеччина вже допомагає Україні у військовій галузі і свою політику щодо поставок зброї не змінюватиме.

«Сьогодні ми обговорили з пані міністром питання поставок зброї в Україну з Німеччини, і я навів аргументи та позицію української сторони. Але перш за все нам дуже хочеться, щоб спрацював саме дипломатичний трек. І щоб ті зусилля, які ми зараз із Німеччиною прикладаємо для досягнення результату в Нормандському форматі, дали свій результат», - сказав Кулеба.

За його словами, Україна має намір продовжити цей діалог.

«Ми знаємо, де яку зброю ми можемо отримати. Ми чудово знаємо, як її використовувати для захисту – наголошую – виключно захисту території нашої землі, і ми над цим щодня працюємо і маємо дуже непогані результати. І наш діалог із Німеччиною з цього питання також продовжиться», - додав голова МЗС.

Нагадаємо, посол України раніше заявив, що Німеччина має припинити блокувати поставки зброї Україні.

Раніше щодо позиції Німеччини у цьому питанні висловився президент України Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: