США таємно виділили Україні додаткову допомогу на оборону – ЗМІ

Читать на русском
США таємно надали Україні додаткову допомогу в галузі безпеки на суму 200 мільйонів доларів, включно із зброєю і боєприпасами.
Фото з відкритих джерел.

Адміністрація президента США Джозефа Байдена наприкінці грудня 2020 року таємно надала Україні додаткову допомогу в галузі безпеки на суму 200 мільйонів доларів.

Як пише «Голос Америки», посилаючись на CNN, пакет допомоги включав оборонне обладнання, яке США постачали в минулому, включаючи стрілецьку зброю і боєприпаси, системи захищеного зв'язку, медичне обладнання, запасні частини та інше обладнання. Пакет був схвалений лише за кілька тижнів до того, як США та Росія мали розпочати переговори цього тижня.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

Нагадаємо, в оборонному бюджеті США на 2022 рік передбачено виділення 300 мільйонів доларів Україні в рамках ініціативи щодо надання допомоги у сфері безпеки.

Раніше ми писали, що адміністрація президента США Джозефа Байдена погоджує новий пакет військової допомоги для посилення Збройних сил України. США і НАТО можуть надати у складі цього пакету для України зенітно-ракетні комплекси Stinger.

Також США в рамках військової допомоги передадуть Військово-Морським силам України патрульні катери типу Mark VI.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: