У Міноборони підтвердили отримання військової допомоги для ЗСУ від Великої Британії

Читать на русском
Україна отримала від Великобританії легкі протитанкові гранатомети NLAW. Вони відмінно підходять для міського бою
Фото з місця подійМіноборони України

В Україну прибула військова допомога для Збройних сил, відправлена Великою Британією. ЗСУ отримають легкі гранатомети для бою в міських умовах.

Про це повідомило Міністерство оборони України.

«Безумовно, це зміцнить наші війська, це посилить наші оборонні здібності. І я хочу підкреслити, що ця допомога буде використана виключно в оборонних цілях, для захисту наших військ, для захисту критичної інфраструктури, і для захисту мирного населення, від будь-яких проявів, будь-яких дій, які зможуть привести до ескалації» - розповів заступник Міністра оборони з європейської інтеграції Анатолій Петренко.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

Журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов повідомив у своєму Facebook, що Україна отримала від Великої Британії гранатомети NLAW. Вони відмінно підходять для міського бою, мінімальна дальність стрільби - 20 метрів, максимальна - 600-800 метрів.

«NLAW - це Javelin для коротких дистанцій, який вражає ціль за технологією «вистрілив і забув». Оператор дивиться в комп'ютеризований приціл Trijicon TA41 NLAW 2.5 x 20, позначає ціль, чекає захоплення і тисне на спуск, а розрахунок попередження, траєкторію польоту, поправки на вітер приціл програмує сам. Приціл оптичний, лазерного далекоміра немає, і система виявлення опромінення гранатометника не виявить... У гранатомета два режими стрільби. Для ураження танків включається режим атаки зверху - ракета пролетить в метрі над точкою прицілювання, заряд здетонує, щоб вразити танк зверху. Як стверджує виробник, бойова частина проб'є 500 мм броні. А для ураження легкоброньованих цілей або стін будівлі, включається режим прямої атаки. І тоді бойова частина здетонує миттєво при контакті» - написав він.

Великобританія доставила в Україну військове озброєнняВійськове телебачення України

Нагадаємо, 17 січня стало відомо, що Велика Британія надасть Україні протитанкове озброєння, щоб Збройні Сили України могли оборонятися від російського вторгнення більш ефективно.

Також США планують надати Україні нову військову допомогу - вертольоти Мі-17В5 і Мі-8МТВ, які належали військово-повітряним силам Афганістану.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: