Два роки та вісім місяців президентства: як Зеленський виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити за тим, як Володимир Зеленський виконує обіцянки. За два роки та вісім місяців на посаді він дав 746 обіцянок, включно з передвиборчими та програмними. Від дня інавгурації глава держави виконав 251 обіцянку, не виконав – 134.

Протягом останнього місяця – з 20 грудня до 20 січня – президент виконав 5 обіцянок, 4 провалив та дав 14 нових. Усі обіцянки Володимира Зеленського можна переглянути тут.

Президент Володимир Зеленський виконав за місяць 5 обіцянок, не виконав – 4 та дав 14 нових.
Обіцянки президента ЗеленськогоСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Як аналітики «Слово і діло» відстежують виконання обіцянок усіх політиків, можна переглянути в нашому регламенті.

Які обіцянки виконав Зеленський за місяць

Володимир Зеленський виконав обіцянку про те, що фінансування сектору безпеки та оборони на 2022 рік буде на рівні понад 320 млрд грн. У державному бюджеті-2022 загальний ресурс на національну безпеку та оборону передбачено у сумі 323,7 млрд.

Як і обіцяв президент, за 2021 рік відремонтували близько 6,5 тисяч кілометрів доріг: будівельно-ремонтні роботи провели на 5098 кілометрах доріг державного значення та на 2190 кілометрах доріг місцевого значення.

Також Зеленський обіцяв виплатити компенсації на житло близько 500 ветеранам війни та членам сімей загиблих військових. У Міністерстві у справах ветеранів повідомили, що з початку 2021 року грошові компенсації на придбання житла отримали 659 ветеранів війни та члени сімей загиблих, з яких 357 – захисники-переселенці з тимчасово окупованих територій України.

Виконано обіцянку невідкладно підписати з країнами Європейського Союзу ще три Декларації щодо європейської перспективи України. 2 листопада декларацію було підписано зі Словаччиною, 8 грудня – з Хорватією, 15 грудня – зі Словенією.

Крім того, президент виконав обіцянку включити Чернівецький національний університет імені Федьковича до програми «Велике будівництво».

Що не зміг зробити президент

Володимир Зеленський обіцяв у рік 30-річчя Незалежності України відремонтувати дорогу Стрий – Покровськ. У грудні 2021 заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко повідомив, що будівництво траси М-30 буде завершено на початку 2022 року: «Загалом роботи на трасі М-30 зараз ведуться у восьми областях, і до кінця року незавершеними залишиться приблизно 10-15 км. Так сталося тому, що десь ми зіткнулися із магістральними газопроводами, десь затрималися з виконанням робіт, але на початку наступного року все закінчимо. На сьогоднішній день дорога готова на понад 95-97%. Особисто я вже проїхався нею і можу сказати, що пересуватися трасою М-30 комфортно. Тому на початку наступного року, як тільки погодні умови дозволять виконувати роботи, вони незабаром будуть завершені».

Провалено обіцянку у 2021 році забезпечити початок будівництва нового інфекційного інституту. У МОЗ повідомили, що вони не мають інформації про таке будівництво, а будівництво біокластеру фактично розпочато не було.

Ще у жовтні 2020-го Зеленський обіцяв, що у 2021 році розпочнеться реставрація близько 100 «туристичних магнітів» – замків, музеїв, історичних та культурних місць. Станом на кінець минулого року відібрано 57 проєктів: 31 об'єкт державної форми власності, 26 – комунальної. Реставрацію 13 проєктів завершили, ще 30 – розпочали. Роботи продовжать цього року.

Крім того, президент не виконав обіцянку не зменшувати кількості стипендіатів.

Нагадаємо, «Слово і діло» аналізувало, як Володимир Зеленський виконував обіцянки упродовж 2021 року.

Також ми писали, які обіцянки Зеленський має виконати у 2022 році.

У нашому матеріалі можна прочитати, як Зеленський виконує програмну обіцянку балотуватися лише на один президентський термін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: