Блінкен прокоментував варіант відключення Росії від SWIFT

Читать на русском
США зацікавлені в стабільних і передбачуваних відносинах з Росією, проте агресія РФ проти американських союзників або партнерів відразу ж викличе відповідь.
Володимир Зеленський та Ентоні БлінкенReuters

Державний секретар США Ентоні Блінкен не став прямо відповідати, чи зможуть США при необхідності відключити Росію від системи міжнародних платежів SWIFT, але зазначив, що Вашингтон розгляне будь-який розумний варіант стримування Росії.

Про це він заявив в ефірі «Радіо Свобода».

«Не хочу говорити про якісь гіпотетичні кроки, які ми могли б зробити в майбутньому. Скажу так, коли мова йде про те, щоб стримати агресію або про те, щоб відповісти, ми розглянемо будь-який розумний варіант. Ми налаштовані рішуче з приводу того, що будуть наслідки в різних сферах», - сказав держсекретар.

Блінкен зазначив, що хоча США зацікавлені в стабільних і передбачуваних відносинах з Росією, проте агресія РФ проти американських союзників або партнерів відразу ж викличе відповідь.

«Якщо Росія продовжить робити необдумані та агресивні кроки або щодо України, або щодо інших наших партнерів, ми відповімо. Не з метою ескалації, а тому що такі дії не можуть залишатися безкарними. Тому очевидно, що будуть наслідки», - підкреслив він.

Нагадаємо, 29 квітня Європарламент підтримав резолюцію через загострення відносин Росії і Україною і Чехією - документ закликає заблокувати будівництво російського газопроводу «Північний потік-2» і відключити РФ від міжнародної системи передачі міжбанківських платежів SWIFT.

Пізніше стало відомо, що Росія почала роботу над мінімізацією можливих ризиків у разі відключення країни від міжбанківської системи передачі інформації про платежі SWIFT, про що часто заходить мова серед політиків США і Європейського Союзу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: