У Німеччині виступили проти відключення Росії від системи SWIFT

Читать на русском
У Німеччині заявляють, що побоюються наслідків для торгівлі між Росією і Європою, і для світової торгівлі в цілому
Фрідріх МерцHarald Dettenborn

У Німеччині почали робити заяви про те, що Росію ні в якому разі не можна відключати від платіжної системи SWIFT, що передбачається набором санкцій проти РФ у разі нападу Москви на Україну.

Про це, зокрема, заявив кандидат у лідери Християнсько-демократичного союзу Фрідріх Мерц, повідомляє видання Der Tagesspiegel.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

«Відмова в доступі до SWIFT може стати атомною бомбою для ринків капіталу, а також для відносин між товарами та послугами... Ми повинні залишити SWIFT недоторканим. Якби щось подібне сталося, я бачив би серйозні економічні невдачі для наших економік. Це вдарило б по Росії. Але ми завдамо собі значної шкоди, як сильна експортна країна» - вважає він.

При цьому Мерц додав, що побоюється наслідків не тільки для торгівлі між Росією і Європою, але і для світової торгівлі в цілому.

«SWIFT — це система обробки міжнародних грошових операцій з товарами та послугами. Виключення Москви по суті зламало б хребет цієї міжнародної платіжної системи» - заявив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в США обговорюється можливість того, що будуть введені нові санкції, спрямовані проти російської фінансової системи. Санкції охоплюють відключення РФ від системи SWIFT, що стане для Москви важким ударом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: