Росія працює над мінімізацією збитку в разі відключення від SWIFT

Читать на русском
У світлі прийнятих ЄС резолюцій Кремль розглядає сценарій відключення Росії від SWIFT як гіпотетичний, проте не виключає його
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Росія почала роботу над мінімізацією можливих ризиків у разі відключення країни від міжбанківської системи передачі інформації про платежі SWIFT, про що часто заходить мова серед політиків США і Європейського Союзу.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє RT.

Захарова зазначила, що у світлі прийнятих ЄС резолюцій Кремль розглядає сценарій відключення Росії від SWIFT як гіпотетичний, проте не виключають його. Альтернативою системі SWIFT Захарова назвала систему передачі фінансових повідомлень (СПФП) Центробанку Росії, або варіант її об'єднання з іноземними аналогами - європейської SEPA, іранської SEPAM, китайськими CUP і CIPS.

«Ведеться міжвідомче опрацювання на предмет мінімізації ризиків та економічного збитку від обмеження доступу нашої країни до звичних міжнародних фінансових інструментів і платіжних механізмів», - додала вона.

Нагадаємо, 29 квітня Європарламент підтримав резолюцію через загострення відносин Росії та Україною і Чехією - документ закликає заблокувати будівництво російського газопроводу «Північний потік-2» і відключити РФ від міжнародної системи передачі міжбанківських платежів SWIFT.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: