З'ясувалося, коли ОДКБ завершить перекидання військ до Казахстану

Читать на русском
Перекинути свої війська до охопленого протестами Казахстану мають намір Росія, Білорусь, Вірменія та Казахстан.
З відкритих джерел

Передислокацію «миротворців» до Казахстану планується завершити у п'ятницю, 7 січня.

Про це заявив генеральний секретар Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) Станіслав Зась, повідомляє казахстанський канал Хабар 24.

Перекинути свої війська до охопленого протестами Казахстану мають намір Росія, Білорусь, Вірменія та Казахстан.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

«У миротворців ОДКБ у Казахстані є право застосовувати зброю у разі нападу озброєних банд», - заявив генсек організації в інтерв'ю РИА Новости.

Увечері у четвер, 6 січня, уряд Вірменії офіційно погодив відправку своїх військових до Казахстану. Відповідне рішення прем’єра країни Нікола Пашиняна розмістили на сайті уряду Вірменії.

«На підставі заяви президента Казахстану... направити колективні миротворчі сили ОДКБ для стабілізації та врегулювання ситуації у цій країні», - йдеться у заяві Пашиняна.

За даними ЗМІ, Вірменія планує відправити до Казахстану близько 70-90 своїх військових.

Раніше ми писали про те, що 2 січня у Казахстані у місті Жанаозен розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли у масові протести по всій країні з економічними та політичними вимогами. 4 та 5 січня в Алмати відбулися сутички мітингувальників із силовиками.

Президент країни Касим-Жомарт Токаєв запровадив у країні режим надзвичайного стану до 19 січня та комендантську годину з 23:00 до 07:00.

У ніч проти 6 січня розпочалася антитерористична операція в Алмати. Військові заблокували багато протестувальників на головній міській площі.

Учора президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв повідомив, що звернувся до голів країн Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) за допомогою у зв'язку з масовими акціями протесту.

Сьогодні Росія розпочала введення військ ОДКБ до Казахстану.

Також 6 січня своїх військових до Казахстану відправила Білорусь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: