У США поставили під сумнів законність розгортання військ ОДКБ на території Казахстану

Читать на русском
Сумнів США вже прокоментувала одіозна речниця МЗС Росії Марія Захарова, яка традиційно обрушилася з критикою на Білий дім
Дженніфер ПсакіВідкрите джерело

Сполучені Штати Америки сумніваються в законності розгортання військ Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ, «російський НАТО») на території Казахстану.

Про це заявила прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі на брифінгу.

«Ми уважно відстежуємо повідомлення про те, що ОДКБ направила свої колективні миротворчі сили в Казахстан. У нас є питання про характер цього запиту, про те, чи було це законним запрошенням чи ні. На цю мить ми не знаємо цього» — заявила вона.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

Слова Псакі вже прокоментувала одіозна речниця МЗС Росії Марія Захарова, яка традиційно обрушилася з критикою на США.

«Всі звикли до того, що деякі представники Вашингтона не все розуміють, видаючи це за американську позицію» - зазначила вона.

Нагадаємо, організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ), до складу якої входять Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан і Вірменія, направить війська в Казахстан за запитом президента Касим-Жомарта Токаєва.

Наразі на території Казахстану розгортаються військові підрозділи Росії. Також своїх військових відправила Білорусь.

З початку масових акцій протесту в Казахстані загинуло 18 силовиків, ще 748 отримали поранення. Затримано 2 298 мітингувальників. Точна кількість знищених демонстрантів, погромників і мародерів поки що невідома.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: