Протести у Казахстані: влада підтвердила загибель десятків демонстрантів

Читать на русском
У місті Алмати, в Казахстані, десятки людей загинули внаслідок нападів на урядові будівлі. Про це повідомили у департаменті поліції міста.
Reuters

У місті Алмати, в Казахстані, десятки людей загинули внаслідок нападів на урядові будівлі. Про це повідомили у департаменті поліції міста.

«Минулої ночі демонстранти здійснили спробу штурму адміністративних будівель, Департаменту поліції міста Алмати, а також районних управлінь та відділів поліції», - про це повідомив прессекретар поліції Салтанат Азірбек, пише AP.

Старим тут не місце: до чого може призвести газовий бунт у Казахстані і до чого тут УкраїнаАнтиурядові мітинги в Казахстані можуть мати вплив і на ситуацію в Україні, подробиці читайте в матеріалі.

Правоохоронці закликали мешканців та гостей міста з метою власної безпеки залишатися вдома.

Нагадаємо, у ніч на 6 січня почалася антитерористична операція в Алмати. Військові заблокували велику кількість протестувальників на головній міській площі.

Пізніше у поліції повідомили про смерть восьми силовиків під час заворушень.

Як відомо, протести у Казахстані почалися з 2 січня. Акції розпочалися у місті Жанаозені Мангістауської області після росту цін на зріджений газ, яким заправляють більшість автомобілів у регіоні.

Пізніше уряд Казахстану оголосив про зниження ціни на скраплений газ. А президент Касим-Жомарт Токаєв затвердив указ про термінову відставку всього уряду країни.

Однак хвиля протестів не зупинилися.

Сьогодні стало відомо, що Росія розпочала перекидати війська ОДКБ до Казахстану. Їхнім завданням стане охорона державних та військових об'єктів, сприяння силам правопорядку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: