В Алмати десятки людей загинули і поранені, лікарні перевантажені – ЗМІ

Читать на русском
Основні бої протестувальників з військовими та спецназом розгорнулися в західній частині Алмати. З учорашнього вечора в місті знаходяться військові підрозділи
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У казахстанському місті Алмати силовики продовжують зачищати місто від протестувальників. Надходять дані про десятки жертв протистояння.

Про це повідомляє.

Так, глава Радіо Азаттик, казахстанської філії Радіо Свобода, стверджує, що в Алмати були розстріляні десятки протестувальників. Звідки Касим Аманжол взяв такі дані - невідомо.

Протести в Казахстані: чому їх некоректно порівнювати з Євромайданом та як далі можуть розвиватися подіїПолітолог розповів, чому некоректно порівнювати події у Казахстані з Євромайданом в Україні та як можуть розвиватися події далі.

Основні бої протестувальників з військовими та спецназом розгорнулися в західній частині Алмати. З учорашнього вечора в місті знаходяться військові підрозділи, які беруть участь в антитерористичній операції, оголошеній 6 січня. Десятки протестувальників вбиті або поранені вогнем силовиків, в лікарнях міста не вистачає місця для розміщення постраждалих.

Раніше ми писали про те, що 2 січня в Казахстані в місті Жанаозен почалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли в масові протести по всій країні з економічними та політичними вимогами. 4 і 5 січня в Алмати відбулися зіткнення протестувальників з силовиками.

З початку масових акцій протесту в Казахстані загинуло 18 силовиків, ще 748 отримали поранення. Затримано 2 298 мітингувальників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: