У столиці Казахстану також оголосили надзвичайний стан

Читать на русском
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про запровадження надзвичайного стану у місті Нур-Султан із 5 січня.
фото Даніяра Мусірова

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про запровадження надзвичайного стану у місті Нур-Султан з 16 години 5 січня.

Про це повідомляє видання vlast.kz у середу, 5 січня.

Протести в Казахстані: військова техніка та штурми акіматів – фоторепортажФото з Казахстану, де третій день відбуваються протести. Жителі вимагають зміни влади. Мітинги, військова техніка і штурми адміністрацій.

Режим НС діятиме до півночі 19 січня. У столиці Казахстану також діятиме комендантська година з 23:00 до 7:00.

«Створити на період надзвичайного стану комендатуру міста Нур-Султана та наділити її повноваженнями, передбаченими законом Республіки Казахстан «Про надзвичайний стан». Призначити комендантом міста Нур-Султан начальника департаменту поліції міста Нур-Султан Саденова Єржана Сапарбековича», - йдеться в тексті документа.

На період дії надзвичайного стану у Нур-Султані буде посилено охорону громадського порядку, обмежено свободу пересування, в'їзд та виїзд зі столиці, заборонено мітинги, демонстрації та масові заходи.

Нагадаємо, раніше режим НС був запроваджений в Алмати та Мангістауській області, до цього - в Алматинській. У місті та регіонах також діє комендантська година.

Незважаючи на це, протести у Казахстані продовжуються. В Алмати та Актобе штурмували адміністрації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: