Українців закликали утриматися від поїздок до Казахстану на період НС

Читать на русском
Посольство України закликало українців утриматися від поїздок до Казахстану у зв'язку із запровадженням надзвичайного стану.
t.me/vlastkz

Посольство України закликало українців утриматися від поїздок до Казахстану у період з 5 по 19 січня 2022 року у зв'язку із запровадженням надзвичайного стану.

Про це посольство повідомило у Facebook.

Протести в Казахстані: в Алмати ввели жорсткий надзвичайний стан і комендантську годинуКрім цього, окремі жорсткі обмеження торкнулися безпосередньо міста Алмати. У місті ввели комендантську годину, заборонили пересування вулицями

«У зв'язку із запровадженням з 5 січня по 19 січня 2022 року надзвичайного стану у м. Алмати, Алматинській та Мангістауській областях рекомендуємо утриматися від прибуття до Казахстану, а громадянам, які перебувають на території Казахстану, утриматися від відвідування місць масового скупчення людей на період надзвичайного стану у країні», - сказано у повідомленні.

У разі потреби українці можуть звернутися до посольства України в Казахстані за номером гарячої лінії: +7(705)7556610.

Нагадаємо, 4 січня у Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході Казахстану) розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли у масові протести по всій країні. Президент країни Касим-Жомарт Токаєв ввів в Алмати, Мангістауській та Алматинській областях режим надзвичайного стану.

Вранці 5 січня уряд Казахстану був відправлений у відставку.

Крім того, 5 січня в Алмати мітингувальники зайняли адміністрацію. В Актобе також штурмували будівлю акімату, поліція не затримувала людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: